Bedrijfsprofiel

Harry Vloet BV is een echt familiebedrijf. In 1946 richtte Harry Vloet in Nijmegen een handelsonderneming op, toegespitst op de verkoop van gebruikte auto’s en vrachtwagens.

Het bedrijf dat al in 1953 verhuisde naar Molenhoek (Mook) werd door haar omvang al in de jaren vijftig en zestig een begrip in heel Nederland. Duizenden gebruikte auto’s en trucks vonden in deze tijd vanuit Molenhoek hun weg naar nieuwe eigenaren; van Groningen tot Vlissingen; van Den Helder tot Maastricht.

Na het plotselinge overlijden van oprichter Harry Vloet in 1969 werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon Willem (Wim) Vloet die daarbij werd bijgestaan door zijn twee zwagers. Door de sterk groeiende concurrentie in de gebruikte autohandel in Nederland werd door deze nieuwe generatie al snel besloten de voorraad auto’s af te bouwen en zich te gaan specialiseren in de export van gebruikte vrachtwagens en bouwmachines. Ten behoeve van de grote vraag naar gebruikte truckonderdelen voor export werden in de jaren zeventig en tachtig ook steeds meer trucks gedemonteerd hetgeen uiteindelijk zou uitgroeien tot één van de hoofdactiviteiten van het bedrijf.

De locatie in Molenhoek werd in de loop van de jaren te klein. In 1993 werd dan ook een geheel nieuw en zeer modern truckhandels- en demontagecentrum van zo’n 16.500 m2 op het industrieterrein ‘Korendal’ in Mook in gebruik genomen.

Hier vandaan exporteert Harry Vloet BV haar gebruikte trucks, onderdelen en bouwmachines voornamelijk naar landen in Oost Europa, Afrika, Zuid Amerika en het Midden- en Verre Oosten. Met inmiddels meer dan 75 jaar ervaring wordt de directie over ons familiebedrijf Harry Vloet BV inmiddels gevoerd door de derde generatie: Willem Vloet (jr) en een andere kleinzoon van onze oprichter Harry Vloet: de heer Harry van den Berk. Met dit managementteam is Harry Vloet BV klaar voor de toekomst om te blijven voldoen aan de wereldwijde vraag naar gebruikt materiaal.

Contact

We horen graag van u

Heeft u vragen of heeft u ergens hulp bij nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande gegevens. Wij staan klaar om u te helpen!

Dit veld mag niet leeg zijn. Gebruik geen speciale tekens.
Het ingevulde emailadres is niet geldig.
Gebruik enkel cijfers, spaties en + teken.
Dit veld mag niet leeg zijn.Gebruik geen speciale tekens.

Het bericht is verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.